e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM na LS Telcom konferenciji korisnika i LS Summitu

VIJEST

U Lichtenauu se održavaju LS Telcom konferencija korisnika i LS Summit na kojima sudjeluju i stručnjaci HAKOM-a.

 
ZAGREB, 3. srpnja 2017. – U Lichtenauu u Njemačkoj je u ponedjeljak, 3. srpnja, započela LS Telcom konferencija korisnika. Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) koristi LS Telcom programska rješenja u postupcima planiranja mreža pokretnih komunikacija i radiodifuzije. Na konferenciji će se predstaviti novi elementi u programskim rješenjima, razmijeniti iskustva korisnika te predložiti poboljšanja.
 
U srijedu, 5. srpnja, će se održati LS Summit na kojem će se raspravljati o izazovima u spektralnom pogledu u svezi 5G tehnologija, IoT – tehnologije (Internet stvari), regulacije i spektra te o digitalnoj zemaljskoj televiziji budućnosti. U četvrtak, 6. srpnja, će se održati radionice na teme poboljšanja spektralne efikasnosti, rada s velikim količinama podataka u svezi spektra te dronovima i njihovoj uporabi u mjerenjima.
 
Sudionici navedenog skupa su uglavnom predstavnici regulatornih tijela zemalja iz cijelog svijeta te renomirani stručnjaci iz područja elektroničkih komunikacija. Hrvatsku regulatornu agenciju za mrežne djelatnosti (HAKOM) predstavljaju mr. sc. Ivančica Sakal, rukovoditeljica Odjela radiokomunikacija, dr. sc. Krešimir Šakić, viši stručnjak za radiodifuziju, Gordan Šimac, dipl. ing. el., viši stručnjak za javne mreže te Damir Sušanj, dipl. ing. el., rukovoditelj Odjela IS/UT.
 
                                                                                             # # #
  
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.
 ispiši stranicu