e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM na Globalnom simpoziju regulatora (GSR-17)

VIJEST

Pretkonferencijski dan bio je posvećen globalnom razgovoru o digitalnim financijama, a predsjednik Vijeća HAKOM-a, ujedno član Nacionalnog vijeća za kibernetičku sigurnost i Nacionalnog vijeća za digitalnu ekonomiju, dr. sc. Dražen Lučić, bio je sudionik panel rasprave na temu "Je li to kolektivna odgovornost osigurati pouzdanost, sigurnost i povjerenje u digitalne financijske usluge".

ZAGREB, 12. srpnja 2017. - Globalni simpozij regulatora (Global Symposium for Regulators - GSR), u organizaciji Međunarodne telekomunikacijske zajednice (International Telecommunication Union - ITU), održava se od 11. do 14. srpnja u Nassau, Bahami, a domaćinstvo ovog, 17. skupa, pripalo je Vladi Bahama i regulatornom tijelu za telekomunikacije i zaštitu tržišnog natjecanja URCA-i (The Utilities Regulation and Competition Authority). Riječ je o događanju koje još od 2000. godine okuplja čelne ljude nacionalnih regulatornih tijela s ciljem razmjene iskustava i stavova.

Pretkonferencijski dan na 17. globalnom simpoziju regulatora bio je posvećen globalnom razgovoru o digitalnim financijama ("Global Dialogue on Digital Financial Inclusion"). Predsjednik Vijeća Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a), ujedno član Nacionalnog vijeća za kibernetičku sigurnost i Nacionalnog vijeća za digitalnu ekonomiju, dr. sc. Dražen Lučić, bio je sudionik panel rasprave na temu "Je li to kolektivna odgovornost osigurati pouzdanost, sigurnost i povjerenje u digitalne financijske usluge" ("Ensuring reliability, security and trust in Digital financial services: A collective responsibility?"). 

Više pojedinosti o pretkonferencijskom danu, na kojem je sudjelovalo nekoliko stotina predstavnika regulatornih tijela, državnih institucija, operatora i proizvođača opreme iz cijelog svijeta mogu se naći na poveznicama

http://www.itu.int/en/ITU-D/Conferences/GSR/Pages/GSR2017/default.aspx i
http://www.itu.int/en/ITU-D/Conferences/GSR/Pages/GSR2017/Programme-Pre-Events.aspx

 
GSR2017-2.jpg
GSR_2017.JPG

 
                                                                                             # # #
    
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.
 ispiši stranicu