e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM na peer review sastanku u sklopu SKILLS+ projekta

VIJEST

Cilj peer review sastanka je prijateljska evaluacija stanja informacijskih i komunikacijskih tehnologija (ICT) na određenom području bez posebnog znanstvenog pristupa. Prijateljska evaluacija se odvija u cilju poticanja zajedničkog učenja i prijenosa najboljih praksi.

ZAGREB, 11. listopada 2017. - U organizaciji Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije – AGRRA u Zadru se održava šesti peer review sastanak vezano uz SKILLS+ projekt. SKILLS+ je projekt međuregionalne suradnje s ciljem poboljšanja konkurentnosti malih i srednjih poduzeća. Cilj projekta je unaprjeđenje javnih politika koje promiču informacijsko-komunikacijske (ICT) vještine između malih i srednjih poduzeća u ruralnim sredinama kako bi poduzetnici na ruralnom području uvidjeli prilike koje pruža jedinstveno digitalno tržite kao i prednosti digitalnog gospodarstva.

Projektno partnerstvo je sastavljeno od ukupno 12 partnera iz različitih zemalja Europe, a nositelj projekta je Ministarstvo regionalnog razvoja i transporta savezne pokrajine Saxony-Anhalt iz Njemačke. Projektni partneri su: Kaniuum Etu Ltd. iz Finske, Ministarstvo zaštite okoliša i regionalnog razvoja iz Latvije, Sveučilište zapadne Makedonije iz Grčke, Regionalna razvojna agencija Malopolske iz Poljske, Županijska uprava Sør-Trøndelag iz Norveške, Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije-AGRRA iz Hrvatske, Gospodarska i industrijska komora Bugarske, Ministarstvo kulture i turizma regije Castilla y Leon iz Španjolske, Pannon Novum West-Transdanubian regionalna agencija iz Mađarske, Sveučilište iz Latvije te Tehničko sveučilište Ostrava iz Češke.

Na sastanku sudjeluje i stručnjak Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a) mr. sc. Mislav Hebel, dipl. ing.

Više informacija može se vidjeti putem poveznice https://www.interregeurope.eu/skillsplus/

                                                                                            # # #

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr 
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.
 
 ispiši stranicu