e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM u Briselu na sastanku radne skupine zadužene za područje međunarodnog roaminga

VIJEST

Cilj sastanka radne skupine je razmjena iskustva regulatornih tijela o provedbi novih pravila za EU roaming i usporedba postupanja operatora prilikom formiranja tarifa za krajnje korisnike vezano za roaming.


ZAGREB, 13. listopada 2017. – U organizaciji europskog regulatornog tijela za elektroničke komunikacije BEREC-a (Body of European Regulators for Electronic Communications), u Briselu se održava sastanak šire i uže stručne radne skupine zadužene za područje međunarodnog roaminga (International Roaming Expert Working Group – IR EWG). Cilj sastanka radne skupine je razmjena iskustva regulatornih tijela o provedbi novih pravila za EU roaming i usporedba postupanja operatora prilikom formiranja tarifa za krajnje korisnike vezano za roaming. Tijekom sastanka održat će se radionica s EU tijelom za zaštitu prava korisnika, BEUC-om, na kojoj će se prezentirati iskustva prilikom implementacije nove roaming regulacije u zemljama EU kao i utjecaj nove roaming regulacije na pružanje ˝zero-rated˝ usluga.

Sudionici sastanka su predstavnici regulatornih tijela zemalja članica EU, članovi Europske komisije te renomirani stručnjaci iz područja elektroničkih komunikacija. Na sastanku sudjeluju i stručnjaci Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a) mr. sc. Mislav Hebel i Andro Marčev dipl. ing.

                                                                                             # # #

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr 
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.
 
 ispiši stranicu