e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM-ovi stručnjaci održali prezentaciju za predstavnike Šibensko-kninske županije o mogućnosti pokretanja projekta razvoja širokopojasne infrastrukture

VIJEST

Na radnom sastanku u Zagrebu održana je prezentacija za predstavnike Šibensko-kninske županije o mogućnosti pokretanja projekta razvoja širokopojasne infrastrukture na području županije prema Okvirnom nacionalnom programu za razvoj infrastrukture širokopojasnog pristupa u područjima u kojima ne postoji dostatan komercijalni interes za ulaganja, koji se financira i bespovratnim sredstvima iz fondova EU.

ZAGREB, 18. listopada 2017. - U Zagrebu, u prostorijama Ministarstva mora, prometa i infrastrukture održan je sastanak s predstavnicima Šibensko-kninske županije na temu razvoja širokopojasnog interneta u Šibensko-kninskoj županiji. Na sastanku su sudjelovali predstavnici Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Središnje agencije za financiranje i ugovaranje te HAKOM-ovog Odjela za EU fondove. Predstavnici resornog Ministarstva i HAKOM-a održali su prezentacije nazočnim predstavnicima iz Šibensko-kninske županije na temu pokretanja projekta razvoja širokopojasnog pristupa na području njihove županije te su im pružene sve aktualne informacije vezano uz provedbu ONP-a i objavu javnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava iz fondova EU.

Na sastanku su HAKOM-ov Odjel za EU fondove predstavljali Vesna Gabrić Kešina, dipl. iur., Vladimir Duković, dipl. ing., i Kristina Ćosić, dipl. ing.

Više o Okvirnom nacionalnom programu za razvoj infrastrukture širokopojasnog pristupa u područjima u kojima ne postoji dostatan komercijalni interes za ulaganja može se pronaći na https://nop.hakom.hr

                                                                                             # # #

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr 
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.

                                                                                      
 ispiši stranicu