e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM u Rimu na stručnom sastanku o razinama elektromagnetskih polja i implementaciji 5G sustava

VIJEST
Sastanak je organiziran s ciljem prikupljanja i razmjene dosadašnjih iskustava, kako bi se što uspješnije razvila regulativa koja pozitivno utječe na implementaciju širokopojasnih mreža pokretnih komunikacija.
  
ZAGREB, 3. studenoga 2017. – U glavnom talijanskom gradu Rimu se 2. i 3. studenoga održava stručni sastanak o razinama elektromagnetskih polja i implementaciji 5G sustava, u organizaciji Telekomunikacijskog razvojnog ureda (Telecommunication Development Bureau – BDT) ITU-a (International Telecommunication Union), u suradnji s Ministarstvom gospodarstva i razvoja Italije. Na sastanku sudjeluju predstavnici regulatornih tijela i ministarstava država u regiji, predstavnici akademske zajednice, pojedinih operatora te ITU-a. Hrvatsku regulatornu agenciju za mrežne djelatnosti (HAKOM) predstavljaju mr. sc. Ivančica Sakal, rukovoditeljica Odjela radiokomunikacija i viši stručnjak za javne mreže Krešimir Mazor, dipl. ing. el.
 
Sastanak se održava u okviru ITU regionalne inicijative za Europu o razvoju širokopojasnog pristupa, a u cilju prikupljanja i razmjene dosadašnjih iskustava država kako bi se što uspješnije razvila regulativa koja pozitivno utječe na implementaciju širokopojasnih mreža pokretnih komunikacija, posebice 5G mreža. Problematika koja će se trebati obuhvatiti, osim tehnologije, odnosi se i na područje zdravlja i gradnje. Prikupljene informacije i zaključci će se iskoristiti u daljnjem radu ITU radne skupine WP 1C.

                                                                                             # # # 
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.   
 ispiši stranicu