e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM-ovi stručnjaci u Šibeniku na sastanku o razvoju širokopojasnog interneta u Šibensko-kninskoj županiji

VIJEST

Stručnjaci HAKOM-ovog Odjela za fondove EU u Šibeniku su predstavili mogućnosti pokretanja projekata razvoja širokopojasnog pristupa internetu prema Okvirnom nacionalnom programu za razvoj infrastrukture širokopojasnog pristupa u područjima u kojima ne postoji dostatan komercijalni interes za ulaganja, koji se financira i bespovratnim sredstvima iz fondova EU.
 
ZAGREB, 7. studenoga 2017. - U Šibeniku je u ponedjeljak, 6. studenoga, održan radni sastanak na temu pokretanja projekta razvoja infrastrukture širokopojasnog pristupa internetu na području Šibensko-kninske županije. Na poziv župana Šibensko-kninske županije gosp. Gorana Pauka, okupili su se predstavnici gradova i općina s područja Šibensko-kninske županije, predstavnici Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a) kao Nositelja Okvirnog nacionalnog programa za razvoj infrastrukture širokopojasnog pristupa u područjima u kojima ne postoji dostatan komercijalni interes za ulaganja (ONP) te predstavnici Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Stručnjaci HAKOM-ovog Odjela za fondove EU nazočnima su predstavili mogućnosti i značaj pokretanja projekta razvoja širokopojasnog pristupa na području njihove županije te su im pružili aktualne informacije vezane uz provedbu ONP-a i objavu javnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava iz fondova EU. Na sastanku su HAKOM predstavljali ravnatelj mr. sc. Mario Weber, rukovoditeljica Odjela za fondove EU Ivana Madžar, dipl. oec., i viši stručnjaci za projekte sufinancirane iz fondova EU Kristina Ćosić, dipl. ing. i Vladimir Duković, dipl. ing.
 
Više informacija o Okvirnom nacionalnom programu za razvoj infrastrukture širokopojasnog pristupa u područjima u kojima ne postoji dostatan komercijalni interes za ulaganja može se pronaći na poveznici https://nop.hakom.hr.    
 
sibenik1-20171107.jpg
sibenik2-20171107.jpg
sibenik3-20171107.jpg
sibenik4-20171103.jpg


                                                                                             # # # 
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.   
 ispiši stranicu