e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM u Ljubljani na četvrtoj konferenciji o istraživanju i prijevozu u Dunavskoj regiji

VIJEST

Dvodnevna konferencija o poboljšanju prijevoza u Dunavskoj regiji održava se u organizaciji Ministarstva infrastrukture Republike Slovenije.

 
ZAGREB, 7. studenoga 2017. – U organizaciji Ministarstva infrastrukture Republike Slovenije u Ljubljani se 6. i 7. studenoga 2017. održava dvodnevna konferencija o poboljšanju prijevoza u Dunavskoj regiji. Na konferenciji Hrvatsku regulatornu agenciju za mrežne djelatnosti (HAKOM) predstavljaju viši stručnjak za pravne poslove Dragica Flam, dipl. iur., i viši stručnjak za željezničke usluge Kristijan Solina, dipl. ing.
 
Na konferenciji će biti prezentirane teme vezano za program Europske unije pod nazivom Horizon 2020, pripremu puta do inovativnog i konkurentnog europskog prometnog sektora, potrebe istraživanja i neke predložene prioritete, promjene vozila sutrašnjice - od inovativnosti do tržišta, prometna istraživanja, utjecaj hibridnih električnih zrakoplova na EU kao nova dimenzija mobilnosti, integrirani prijevoz putnika i slične teme iz prometnog sektora i vizije budućeg prometa.
 
Osim prezentacija tema iz mobilnosti i transporta, bit će održana panel rasprava o prijedlogu istraživanja Dunavske regije, na kojoj će se raspravljati o prijedlozima i idejama  istraživanja prometa u Podunavlju, kao i okrugli stol naziva ˝Održiva mobilnost i buduće potrebe za novim vještinama i kompetencijama koje su potrebne za radne snage budućnosti˝.
 
ljubljana1-20171107.jpg
ljubljana2-20171107.jpg
ljubljana3-20171107.jpg
 

                                                                                            # # # 
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.   
 ispiši stranicu