e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM u Briselu na sastanku COCOM odbora Europske komisije

VIJEST

Na sastanku je bilo govora o razvoju mobilnih satelitskih usluga, kao i o skorom donošenju novih smjernica za utvrđivanje operatora sa značajnom tržišnom snagom te o predstojećim aktivnostima u svezi projekta WiFi4EU.

 
ZAGREB, 7. veljače 2018. - U Briselu je održan sastanak Odbora za komunikacije (COCOM - Communications Committee) Europske komisije (EK), na kojem je u ime Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a), kao predstavnika Republike Hrvatske, sudjelovao rukovoditelj Odjela pravnih poslova Domagoj Maričić, dipl. iur.

Na sastanku je, među ostalim, EK obavijestila države članice o razvoju mobilnih satelitskih usluga, kao i o skorom donošenju novih smjernica za utvrđivanje operatora sa značajnom tržišnom snagom te o predstojećim aktivnostima u svezi projekta WiFi4EU u sklopu kojeg će se lokalnim zajednicama dodjeljivati vaučeri za opremu za točke za besplatan pristup internetu. EK je navela kako zbog tehničkih razloga kasne s uspostavom portala za prijave, koji će biti otvoren u ožujku. Nakon toga će potencijalnim podnositeljima biti ostavljen rok od dva mjeseca za upoznavanje s načinom i uvjetima prijava, prije objave formalnog poziva. 

                                                                                             # # # 
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.  
 
 ispiši stranicu