e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

Sve odluke Vijeća HAKOM-a koje podliježu potvrdi od strane EK, njih 52, bile su potvrđene od strane EK

VIJEST

EK niti na jednu odluku Vijeća HAKOM-a nije imala primjedbe iako su nekima od njih uvedene nove regulatorne prakse i trendovi koje do tada nisu bili poznati, a kasnije su ih usvajale i ostale zemlje članice Europske unije.

 
ZAGREB, 15. veljače 2018. - Vijeće Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a) na svojoj je posljednjoj sjednici, održanoj u srijedu, 14. veljače 2018., donijelo dvije nove odluke koje su prethodno notificirane od strane Europske komisije. Riječ je o odluci o uvjetima IP međupovezivanja i odluci u postupku izmjene Standardne ponude Hrvatskog Telekoma d.d. za uslugu veleprodajnog širokopojasnog pristupa. 
 
U svom petogodišnjem mandatu, uz ostale odluke, Vijeće HAKOM-a je donijelo i 52 odluke, koje su prethodno, prije donošenja konačnih odluka, notificirane kod Europske komisije, a EK niti na jednu nije imala primjedbe iako su nekima od njih uvedene nove regulatorne prakse i trendovi koji do tada nisu bile poznati, a kasnije su ih usvajale i ostale zemlje članice Europske unije.

                                                                                             # # # 
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.  
 ispiši stranicu