e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM-ovi stručnjaci na multilateralnom sastanku u Budimpešti

VIJEST

Na sastanku su dogovoreni i potpisani sporazumi o koordinaciji tehničkih parametara u frekvencijskim pojasevima 700 MHz, 800 MHz, 1500 MHz, 2100 MHz i 2600 MHz.


ZAGREB, 19. veljače 2018. - U organizaciji mađarskog regulatornog tijela NMHH - Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (National Media and Infocommunications), u Budimpešti je 14. i 15. veljače održan multilateralni sastanak između predstavnika regulatornih tijela za elektroničke komunikacije Austrije, Hrvatske, Mađarske, Rumunjske, Slovačke, Slovenije i Srbije. U sklopu sastanka, na kojem su sudjelovali predstavnici Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a), dogovoreni su i potpisani sporazumi o koordinaciji tehničkih parametara u frekvencijskim pojasevima 700 MHz, 800 MHz, 1500 MHz, 2100 MHz i 2600 MHz. Također, razmijenjena su stajališta o budućoj uporabi frekvencijskih pojaseva  410-430 MHz i 1427-1452 MHz i 1492-1518 MHz.

Na sastanku su HAKOM predstavljali rukovoditelj Odjela radiokomunikacija mr. sc. Ivančica Sakal, viši stručnjak za javne mreže Krešimir Mazor, dipl. ing. el., i viši stručnjak za javne mreže Gordan Šimac, dipl. ing. el.  
 
Potpisani sporazumi dostupni su putem poveznice

                                                                                             # # # 
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.  
 ispiši stranicu