e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM na bilateralnom sastanku s makedonskim regulatorom tržišta željezničkih usluga

VIJEST

Dvodnevni bilateralni sastanak predstavnika regulatornog tijela za željeznicu Republike Makedonije i hrvatskog regulatora HAKOM-a održan je u Zagrebu.

ZAGREB, 12. lipnja 2018. – U Zagrebu se 11. i 12. lipnja 2018. održavao bilateralni sastanak predstavnika regulatornog tijela za željeznicu Republike Makedonije i hrvatskog regulatora HAKOM-a, a u skladu s člankom 57. Direktive 2012/34/EU o uspostavi jedinstvenog Europskog željezničkog prostora (Recast) koji definira suradnju između regulatornih tijela Europske unije. Na sastanku  je razmijenjena regulatorna praksa iz područja tržišta željezničkih usluga te iskustva o zakonodavstvu RH i Republike Makedonije na području regulacije tržišta željezničkih usluga i zaštite prava putnika u željezničkom prijevozu. U sklopu bilateralne suradnje regulatornih tijela za željeznicu održani su i sastanci s predstavnicima Ministarstva mora prometa i infrastrukture, upravitelja infrastrukture (HŽ Infrastrukturom d.o.o.) i Agencije za sigurnost željezničkog prometa, s kojima se raspravljalo o stanju na tržištu željezničkih usluga, prometnom tržištu, promjenama u zakonodavstvu te o naknadama vezanim  za tržište željezničkih usluga.

Bilateralnim sastankom nastavljena je dosadašnja uspješna suradnja s regulatornim tijelom Republike Makedonije iz područja regulacije tržišta željezničkih usluga u skladu s četvrtim željezničkim paketom, koji je trenutno u fazi implementacije u RH. Cilj sastanka bio je razmjena regulatornih iskustava i uspostavljanje harmonizirane regulatorne prakse.
 
Makedonija sastanak-1-20180612.jpg
Makedonija sastanak-2-20180612.jpg
Makedonija sastanak-3-20180612.jpg
Makedonija sastanak-4-20180612.jpg

                                                                                        # # #

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70

Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr


O HAKOM-u:
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.  

                                                                                       
 ispiši stranicu