e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

Održan okrugli stol o željezničkim uslugama

VIJEST

HAKOM je organizirao okrugli stol dionika na tržištu željezničkih usluga na temu „Uloga i značaj uslužnih objekata na tržištu željezničkih usluga“ na kojem su sudjelovali predstavnici resornoga Ministarstva, upravitelja infrastrukture, željezničkih prijevoznika i operatora uslužnih objekata.
 
Zagreb, 21. studenoga 2018. – Danas je u organizaciji HAKOM-a, u hotelu The Westin u  Zagrebu, održan VIII. Okrugli stol dionika na tržištu željezničkih usluga na temu „Uloga i značaj uslužnih objekata na tržištu željezničkih usluga“. HAKOM je na ovom stručnom skupu predstavio stanje na tržištu željezničkih usluga, s posebnim naglaskom na uslužne objekte i usluge u uslužnim objektima. Sudionici Okruglog stola su upoznati s obvezama koje operatori uslužnih objekata imaju prema važećem zakonodavstvu, kao i promjenama koje se očekuju, o čemu je provedena i rasprava.
 
Na Okruglom stolu su sudjelovali predstavnici resornoga Ministarstva, upravitelja infrastrukture, željezničkih prijevoznika i operatora uslužnih objekata (morskih luka, luka unutarnjih voda, robnih terminala, radionica za održavanje željezničkih vozila, garažnih kolosijeka, vaga, objekata za formiranje i rasformiranje, ranžirnih kolodvora i predstavnici akademske zajednice).

 
Okrugli stol zeljeznice-1-20181121.jpg
Okrugli stol zeljeznice-2-20181121.jpg
Okrugli stol zeljeznice-3-20181121.jpg


                                                                                             # # #

 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.  
 ispiši stranicu