e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

Najava okruglog stola „Prednosti uvođenja 5G mreža u RH“

VIJEST

HAKOM organizira okrugli stol „Prednosti uvođenja 5G mreža u RH“, koji će se održati 21. svibnja 2019. u Opatiji, u sklopu 42. međunarodnog skupa za informacijsku i komunikacijsku tehnologiju, elektroniku i mikroelektroniku, MIPRO 2019.
 
Zagreb, 3. svibnja 2019. - Treću godinu za redom HAKOM u sklopu skupa MIPRO organizira okrugli stol koji se bavi aktualnom temom 5G tehnologije i njenog uvođenja u Republici Hrvatskoj. U fokusu ovogodišnjeg okruglog stola, koji se održava 21. svibnja u Opatiji pod nazivom „Prednosti uvođenja 5G mreža u RH“, su nove usluge i primjene u različitim granama industrije. 5G otvara vrata razvoju novih rješenja u prometu, energetici, zdravstvu, medijima, poljoprivredi, industrijskoj proizvodnji, turizmu, edukaciji i mnogim drugim područjima našeg društva. Neke od ovih novih primjena prezentirat će Ericsson Nikola Tesla, Nokia, Spectre, Silver Monitor i Fakultet prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Na temelju prezentiranih rješenja u okviru panel rasprave istaknut će se primjene najpogodnije za RH koje mogu predstavljati poticaj za razvoj hrvatskog gospodarstva.
 
Ericsson Nikola Tesla i Nokia su proizvođači opreme za pružanje 5G usluga koji djeluju na globalnom tržištu te će predstaviti neka od rješenja već implementirana u svijetu, a koja bi se mogla primijeniti i u Hrvatskoj. Spectre i Silver Monitor su hrvatske start-up tvrtke koje razvijaju rješenja vezana uz turizam, edukaciju i zdravstvo. Primjene u prometu prezentirat će prof. dr. sc. Mandžuka, predstojnik Zavoda za inteligentne transportne sustave Fakulteta prometnih znanosti u Zagrebu.
 
Više informacija dostupno je na poveznici.

                                                                                             # # #
  
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta. 
 ispiši stranicu