e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

Online radionica o mogućnosti financiranja projekata iz CEF Digital (Connecting Europe Facility) za općine i gradove

VIJEST

Ova online radionica za općine i gradove, koju je organizirala Europska komisija, usredotočit će se na moguće "aplikacije za pametne gradove", čija realizacija zahtijeva inovativna rješenja za povezivost, kao što je 5G.

Zagreb, 21. svibnja 2019. - Europski parlament i Vijeće nedavno su postigli politički dogovor o novom instrumentu za povezivanje Europe (CEF2 Digital), koji će biti jedan od najvažnijih instrumenata financiranja širokopojasnog pristupa u EU za sljedeći višegodišnji financijski okvir (2021.-2027.).

S planiranim proračunom od 3 milijarde eura, novi CEF Digital usmjeren je na strateška infrastrukturna ulaganja, uključujući 5G koridore glavnih prometnih putova i gigabitnu povezanost 5G zajednica.

Komisija je započela dijalog s dionicima kako bi osigurala da CEF Digital podupre napore država članica u postizanju EU 2025 gigabitnih ciljeva. U tom kontekstu, općine i gradovi će imati ključnu ulogu u konkretnim projektima, budući da Komisija nastoji lokalizirati digitalnu revoluciju i podržati pametne zajednice.

Europska Komisija organizira online radionicu u petak 24. svibnja, od 15:00 do 17:00 sati.  Na radionici ćete imati priliku razgovarati o potencijalnim projektima s ljudima iz gradova i općina diljem Europe, kao i izravno sa stručnjacima Europske komisije. Događaj će se posebno usredotočiti na moguća rješenja za pametne gradove, koja će zahtijevati inovativna rješenja za povezivost, kao što je 5G.

Ako ste zainteresirani za sudjelovanje u ovoj razmjeni mišljenja i ideja molimo registrirajte se do utorka 21. svibnja do 23:00 sata sa sljedećim naslovom “I am interested in the CEF and Smart Cities event on May, 24”. Nakon registracije primit ćete informacije za prijavu na internetsku stranicu konferencije.

Službeni jezik na radionici: engleski.

                                                                                       # # #

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70

Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr


O HAKOM-u:
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.  
 ispiši stranicu