e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

Uskoro započinje MIPRO 2020, a gostujući događaj je i ove godine HAKOM-ov Dan tržišta

VIJEST

MIPRO 2020 organiziran je kao hibridni skup i odvijat će se fizički i virtualno, ovisno o epidemiološkoj situaciji te mogućnostima i potrebama sudionika. Spremnost RH za 5G, veleprodajni uvjeti pristupa novoizgrađenim mrežama i transparentnost uvjeta korištenja javnih komunikacijskih usluga, teme su koje će biti predstavljene na HAKOM-ovom Danu tržišta.

 
ZAGREB, 24. rujna 2020. - Ovogodišnji, 43. Međunarodni skup za informacijsku, komunikacijsku i elektroničku tehnologiju MIPRO 2020. održat će se u Opatiji u Kongresnom centru Grand hotela Adriatic i Remisens hotela Admiral. Svečano otvorenje skupa najavljeno je za srijedu, 30. rujna u 10 sati, a nakon pozdravnih riječi organizatora i pokrovitelja započet će ovogodišnji program, koji će kao i ranijih godina, imati brojna plenarna predavanja, okrugle stolove i radionice, specijalne sjednice i prezentacije. Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM), kao gostujući događaj u sklopu programa, u srijedu će, u vremenu od 16 do 19 sati, održati svoj tradicionalni Dan tržišta, događaj koji već niz godina okuplja predstavnike dionika tržišta elektroničkih komunikacija, poštanskih usluga i željezničkih usluga, kao i tijela državne uprave, gospodarstva i medija.
 
Na ovogodišnjem skupu bit će predstavljene najvažnije aktivnosti na tržištu elektroničkih komunikacija u budućem razdoblju. Cilj događanja je potaknuti otvorenu raspravu o nekim od najatraktivnijih tema, a u središtu će biti sljedeće teme:

1. Spremnost RH za 5G?
2. Veleprodajni uvjeti pristupa novoizgrađenim mrežama
3. Transparentnost uvjeta korištenja javnih komunikacijskih usluga
 
Vodeći računa o svim činjenicama ugroze od COVID-19 pandemije, MIPRO 2020 organiziran je kao hibridni skup, što znači da se provedba svih programskih elemenata odvija fizički i virtualno, ovisno o epidemiološkoj situaciji te mogućnostima i potrebama sudionika. Virtualno sudjelovanje omogućit će se pomoću naprednih komunikacija i suradničke interakcije preko hibridne konferencijske platforme.
 
Više informacija o ovogodišnjem skupu može se vidjeti putem službene internetske stranice organizatora, na poveznici.
 
Dan tržišta moći će se pratiti izravno putem društvenih mreža.

                                                                                             # # #
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.  
 ispiši stranicu