e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM potpisao sporazum o suradnji s RAK-om

VIJEST

HAKOM je potpisao sporazum o suradnji s Regulatornom agencijom za komunikacije iz Bosne i Hercegovine. Sporazum obuhvaća stručno-tehničku suradnju u području radiokomunikacija te razmjenu iskustava i usklađenje stavova u regulaciji tržišta elektroničkih komunikacija.
 
ZAGREB, 17. rujna 2013. – HAKOM je 16. rujna potpisao sporazum o suradnji s Regulatornom agencijom za komunikacije, bosanskohercegovačkim regulatornim tijelom za područje elektroničkih komunikacija. Potpis sporazuma je nastavak dugogodišnje suradnje sa susjedima iz Bosne i Hercegovine, koja se, prije svega, ogleda u usklađenju uporabe radio-frekvencijskog spektra te razmjeni iskustava i usklađenju stavova o bitnim pitanjima regulacije tržišta elektroničkih komunikacija. Poseban naglasak daje se stručno-tehničkoj suradnji dvaju nacionalnih regulatornih tijela, kako bi prelazak na nove tehnologije odašiljanja radijskog i televizijskog signala u obje države bio što brži i jednostavniji, te na sprečavanju pojava smetnji u radu mreža pokretnih komunikacija s novih tehnologijama. 
 
Do sada je HAKOM potpisao slične sporazume o suradnji s regulatornim tijelima iz Albanije, Bugarske, Crne Gore, Kosova, Makedonije, Rumunjske, Slovenije i Srbije.
 
                                                                                                   # # #
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: https://www.hakom.hr
Za postavljanje pitanja potrebna je registracija.
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištu elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga. Agencija štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora raznolikih komunikacijskih i poštanskih usluga po prihvatljivim cijenama, definira održive konkurentne uvjete operatorima i davateljima usluga uz pravedne uvjete za povrat investicija te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kvaliteti života u RH upotrebom modernih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga, podržavanje rasta investicija i inovacija u tržište elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga, osiguravanje učinkovitog korištenja ograničenih resursa, ubrzanje rasta širokopojasnih proizvoda i usluga, osiguravanje pristupačne ponude komunikacijskih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, definiranje i implementiranje učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih kompetencija reguliranja tržišta.
 
 ispiši stranicu