e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM predstavio svoja iskustva u prelasku na DTV i dodjeli „digitalne dividende“

VIJEST
 
HAKOM-ovi stručnjaci na regionalnom seminaru u Budimpešti, na poziv ITU, predstavili su iskustva Republike Hrvatske u prelasku na digitalno odašiljanje televizijskog signala i dodjeli „digitalne dividende“.
 
ZAGREB, 29. siječnja 2014. – Republika Hrvatska je među vodećim državama u svijetu kada se govori o prelasku na digitalno odašiljanje televizijskog signala i „digitalnoj dividendi“, radiofrekvencijskom području oslobođenom tim prelaskom i dodijeljeno operatorima mreža pokretnih komunikacija, prvenstveno za uvođenje širokopojasnih usluga u ruralnim područjima. Zbog svog znanja i iskustva u ovom području stručnjaci HAKOM-a su često pozvani sudjelovati na stručnim skupovima u zemlji i inozemstvu. Ovom prigodom, na poziv Međunarodne telekomunikacijske zajednice (ITU), HAKOM-ovi predstavnici održali su dva predavanja na regionalnom seminaru u Budimpešti, posvećenom prelasku na digitalno zemaljsko odašiljanje televizijskog signala i digitalnoj dividendi u Europi. Predavanja su održali dr.sc. Dražen Lučić, predsjednik Vijeća, i mr.sc. Ivančica Sakal, rukovoditeljica Odjela radiokomunikacija.
 
Više informacija o ovom skupu može se pronaći na:
http://www.itu.int/en/ITU-D/Regional-Presence/Europe/Pages/Regional-Seminar-on-Transition-to-digital.aspx
 
 
                                                                                                     # # #
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: https://www.hakom.hr
Za postavljanje pitanja potrebna je registracija.
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištu elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga. Agencija štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora raznolikih komunikacijskih i poštanskih usluga po prihvatljivim cijenama, definira održive konkurentne uvjete operatorima i davateljima usluga uz pravedne uvjete za povrat investicija te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kvaliteti života u RH upotrebom modernih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga, podržavanje rasta investicija i inovacija u tržište elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga, osiguravanje učinkovitog korištenja ograničenih resursa, ubrzanje rasta širokopojasnih proizvoda i usluga, osiguravanje pristupačne ponude komunikacijskih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, definiranje i implementiranje učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih kompetencija reguliranja tržišta.
 
 ispiši stranicu