e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM objavio treći Javni poziv za dostavu idejnih rješenja softverskih aplikacija i usluga

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE

HAKOM je pokrenuo treći javni poziv za prikupljanje idejnih rješenja za razvoj internetskih aplikacija i usluga, a njihovim odabirom i implementacijom cilj je ubrzati razvoj širokopojasnog pristupa internetu u Republici Hrvatskoj.
 
ZAGREB, 26. ožujka 2014. – Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) obavještava sve zainteresirane da je raspisala treći krug javnog poziva za dostavu projektnih idejnih rješenja za razvoj softverskih aplikacija i usluga za poticanje i ujednačavanje razvoja širokopojasnosti u Republici Hrvatskoj, a osobito na područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima i otocima. Cilj javnog poziva je prikupiti idejna rješenja za softverske aplikacije i usluge koje potpomažu razvoj gospodarstva i kakvoću života u Republici Hrvatskoj, tj. potpomažu razvoj humanih djelatnosti i pravosuđa.
 
Nakon što su u prethodna dva kruga prikupljena mnoga idejna rješenja čija će implementacija neminovno dovesti do povećanja kakvoće života u Republici Hrvatskoj, HAKOM novim javnim pozivom želi dodatno naglasiti važnost sadržaja kao jednog od pokretača razvoja širokopojasnog pristupa te ovim javim pozivom obuhvaća potpuno nova područja prihvatljivih idejnih rješenja.
 
Poziv je otvoren za sve zainteresirane pravne ili fizičke osobe – tijela državne uprave, lokalne zajednice, obrazovne i istraživačke institucije, privatna i javna poduzeća, neprofitne organizacije te građane. Važno je napomenuti kako svoja idejna rješenja mogu dostaviti i sudionici prethodna dva javna poziva.
 
Javni poziv za dostavu idejnih rješenja objavljen je na internetskim stranicama HAKOM-a na poveznici https://www.hakom.hr/default.aspx?id=116&subid=1282 i traje do 8. travnja 2014.

                                                                                                      # # #
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: https://www.hakom.hr
Za postavljanje pitanja potrebna je registracija.
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištu elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga. Agencija štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora raznolikih komunikacijskih i poštanskih usluga po prihvatljivim cijenama, definira održive konkurentne uvjete operatorima i davateljima usluga uz pravedne uvjete za povrat investicija te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kvaliteti života u RH upotrebom modernih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga, podržavanje rasta investicija i inovacija u tržište elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga, osiguravanje učinkovitog korištenja ograničenih resursa, ubrzanje rasta širokopojasnih proizvoda i usluga, osiguravanje pristupačne ponude komunikacijskih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, definiranje i implementiranje učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih kompetencija reguliranja tržišta.
 
 ispiši stranicu