e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

Predstavnici albanskog regulatornog tijela AKEP-a u posjeti HAKOM-u


VIJEST

Predstavnici albanske Agencije za elektroničke i poštanske komunikacije (AKEP) danas su u službenom posjetu HAKOM-u kako bi razmijenili iskustva na području regulacije tržišta poštanskih usluga.
 
ZAGREB, 23. listopada 2014. – Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) danas je ugostila predstavnike albanske Agencije za elektroničke i poštanske komunikacije (Autoriteti i Komunikimeve Elektronike dhe Postare - AKEP).
 
Ovaj radni posjet, organiziran u trenutku kada je u Albaniji u tijeku donošenje novog zakona o poštanskim uslugama, izuzetno je koristan u vidu produbljivanja daljnje suradnje s državama u okruženju, a posebice u okviru regulacije tržišta poštanskih usluga, koja je u nadležnosti AKEP-a tek od ove godine. U sklopu posjeta, HAKOM-ovi stručnjaci će s albanskim kolegama raspravljati o raznim pitanjima vezanim uz regulaciju tržišta poštanskih usluga te razmijeniti iskustva u području regulacije tržišta poštanskih usluga, s posebnim naglaskom na otvaranje tržišta poštanskih usluga sukladno EU direktivama.
 
 
                                                                                                # # #
 
 
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: https://www.hakom.hr
Za postavljanje pitanja potrebna je registracija.
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.
 
 ispiši stranicu