e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM odabrao nove ideje za razvoj aplikacija

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE

Na javni poziv za dostavu idejnih rješenja softverskih aplikacija i usluga odazvali su se građani i tvrtke s ukupno dvanaest ideja. Tri odabrane ideje će se realizirati putem javnih natječaja, nakon što se izradi tehnička dokumentacija.
 
ZAGREB, 26. studenoga 2014. – Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) donijela je odluku o odabiru i ostvarenju tri idejna rješenja softverskih aplikacija i usluga za poticanje i ujednačavanje razvoja širokopojasnosti na područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima i otocima, nakon provedenog javnog poziva. Tri odabrane ideje pokrivaju područja zdravstvene skrbi - infornacijski sustav za kontrolu i upravljanje dijabetesom, sigurnosti - ePolicija i uzbunjivanja/spašavanja – sustav za vatrodojavu, a realizirat će se javnim nadmetanjima čim se stvore uvjeti za pokretanje natječaja, odnosno kada se izradi potrebna natječajna i tehnička dokumentacija za pojedinu aplikaciju.
 
Ideje su prikupljene javnim pozivom na koji su se mogli odazvati i tvrtke i građani, a za ostvarenje su odabrane upravo one za koje se smatra da će najviše doprinijeti razvoju gospodarstva i kakvoće života u Republici Hrvatskoj. Osim odabranih ideja, HAKOM je zaprimio i druga dobra idejna rješenja ali, zbog ograničenosti financijskih sredstava za izradu aplikacija, odabrane su one ideje za koje se smatra da će najuspješnije doprinijeti razvoju. Tvrtke i građani čije su ideje izabrane, a ujedno nisu i ciljani korisnik, prema uvjetima javnog poziva bit će nagrađene s pet tisuća kuna.
 
Popis svih pristiglih ideja s predlagateljima, kao i onih koje su odabrane za realizaciju, može se pronaći na poveznicama: poveznica, poveznica


                                                                                                          # # #
 
  
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: https://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.
 
 ispiši stranicu