e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM-ov doprinos na temu ˝Medijska pismenost za odgovorno društvo˝

VIJEST

Okrugli stol na temu „Medijska pismenost za odgovorno društvo“ održan je u Zagrebu u organizaciji Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu i Agencije za elektroničke medije.

 
ZAGREB, 9. veljače 2017. - U organizaciji Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu i Agencije za elektroničke medije (AEM-a) u Zagrebu je ovog četvrtka, 9. veljače, održan okrugli stol na temu ˝Medijska pismenost za odgovorno društvo˝, koji je okupio brojne stručnjake iz područja medija te znanosti i obrazovanja. Okrugli stol organiziran je prigodom početka provedbe projekta ˝Djeca medija za aktivno građanstvo – treninzi medijske pismenosti˝, koji se ove godine provodi uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja u 12 hrvatskih županija. Na poziv organizatora na okruglom stolu sudjelovao je predsjednik Vijeća Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a) dr. sc. Dražen Lučić, koji se u ime HAKOM-a obratio sudionicima skupa i istakao ulogu HAKOM-a u zaštiti djece kao korisnika interneta.
 
Cilj projekta je potaknuti djecu, roditelje i stručne suradnike da budu kritički osviješteni korisnici medija, da aktivno traže informacije te im ponuditi savjete i primjere kako mogu iskoristiti prednosti tehnologije i medija. Na okruglom stolu predstavljen je i portal o medijskoj pismenosti medijskapismenost.hr koji je prije svega namijenjen roditeljima, a čiji je cilj „podržati prvenstveno roditelje, skrbnike te učitelje u podizanju razine vlastite medijske pismenosti te medijskih vještina i znanja djece“. Teme o kojima se raspravljalo su: važnost medijske pismenosti u hrvatskom obrazovnom sustavu, aktivnosti javnih institucija u promicanju medijske pismenosti, osnaživanje obrazovnih institucija za kvalitetne programe medijske pismenosti, primjeri dobre prakse iz Hrvatske koji su prepoznati u svijetu, a bilo je riječi i o sudjelovanju u vodećim europskim istraživanjima o medijskim navikama djece.  
  
                                                                                             # # #  
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.
 ispiši stranicu