e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM-ovi stručnjaci na 24. Festivalu informatičkih dostignuća – INFOFEST

VIJEST

U sklopu INFOFEST-a održana je i 15. Međunarodna konferencija o regulatornoj djelatnosti u sektoru elektroničkih komunikacija, na kojoj su stručnjaci HAKOM-a predstavili neke aktualne teme na panel raspravama   

 
ZAGREB, 26. rujna 2017. – U Budvi  se od 25. rujna do 1. listopada pod sloganom ˝Digitalne autoceste˝ održava 24. Festival informatičkih dostignuća – INFOFEST. Riječ je o tematskoj manifestaciji međunarodnog karaktera u sklopu koje se održava i 15. Međunarodna konferencija o regulatornoj djelatnosti u sektoru elektroničkih komunikacija. Tema ovogodišnje konferencije je „Iduća generacija regulacije", a ista se održava u organizaciji crnogorskog regulatornog tijela Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP) i  Međunarodne telekomunikacijske zajednice (ITU). 
 
Stručnjaci Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a) sudjeluju na navedenoj manifestaciji prezentirajući aktualne teme na panel raspravama. U sklopu panel rasprave ˝Nova generacija regulacije˝ Gordan Šimac, dipl. ing. el., izlagao je na temu rješavanja smetnji u prijemu DTV signala uzrokovanih radom LTE 800 mreža, a Krešimir Mazor, dipl. ing. el., izlagao je na temu ˝Izazovi uvođenja 5G mreža˝. Tomislav Lovrić, mag. ing. el., izlagao je na temu ˝Analize tržišta i njihov utjecaj na razvoj NGA mreža˝ dok je mr. sc. Stjepan Vodolšak održao predavanje na temu ˝Osnovna načela izgradnje NGA mreža˝. U sklopu panel rasprave na temu ˝Način obračuna troška univerzalne poštanske usluge˝, Ivan Gilja, dipl. oec., predstavio je hrvatska iskustva.
 
Pozdravni govor prigodom otvorenja ovogodišnje konferencije održao je i predsjednik Vijeća HAKOM-a dr. sc. Dražen Lučić.
 
Više informacija o ovogodišnjem INFOFEST-u može se vidjeti putem poveznica http://www.ekip.me/INFOFEST/ i https://www.infofest.com/program-2016-2/
 
Infofest-1-20170926.JPG
Infofest-2-20170926.jpg
Infofest-3-20170926.JPG
Infofest-4-20170926.jpg
Infofest-5-20170926.jpg
Infofest-6-20170926.jpg
 

                                                                                             # # #

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.
 ispiši stranicu