e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

Održan plenarni sastanak Neovisne skupine regulatornih tijela za željeznicu

VIJEST

Sastanak IRG Rail-a održan je u Portu, a u sklopu sastanka održan je
i okrugli stol na temu implementacije 4. željezničkog paketa.
 
ZAGREB, 29. svibnja 2019. – Plenarni sastanak Neovisne skupine regulatornih tijela za željeznicu (Independent Regulators’ Group – Rail), na kojem su sudjelovali i predstavnici HAKOM-a, održan je ovog tjedna u Portu, u Portugalu. Predsjednik IRG Rail-a i njegov zamjenik izvijestili su nazočne o aktivnostima i radu radnih grupa od posljednjeg plenarnog sastanka u studenome 2018. te je izabran novi supredsjedatelj Radne grupe za nadzor tržišta.
 
Radne grupe za zakonodavstvo, nadzor tržišta i pristup te podgrupe za pristup uslužnim objektima i naknade za uslužne objekte predstavile su rezultate svog rada u proteklom razdoblju. Na sastanku je prezentiran i 7. Izvještaj o nadzoru tržišta, koji su članovi usvojili prije plenarnog sastanka, a objavljen je na mrežnoj stranici IRG Rail-a, na poveznici https://irg-rail.eu/irg/documents/market-monitoring/220,2019.html. U sklopu sastanka održan je i okrugli stol na temu implementacije 4. željezničkog paketa.


                                                                                       # # #

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70

Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr


O HAKOM-u:
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.  

 ispiši stranicu