e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

Predstavnici Europske komisije, Glavne uprave za mobilnost i transport, u prvoj posjeti HAKOM-u

VIJEST

Cilj posjeta bio je upoznavanje s organizacijskom strukturom, metodama rada, kao i razjasniti moguća pitanja o primjeni Uredbe 1371/2007 o pravima i obvezama putnika u željezničkom prometu.

 
ZAGREB, 18. srpnja, 2019. – Predstavnici Europske komisije, Glavne uprave za mobilnost i transport (DG MOVE), posjetili su HAKOM u sklopu plana obilaska svih država članica Europske unije i nacionalnih izvršnih tijela (NEB) zaduženih za provedbu propisa EU-a o pravima putnika. Cilj posjeta bio je bolje upoznati organizacijsku strukturu, metode rada, razjasniti moguća pitanja o primjeni Uredbe 1371/2007 o pravima i obvezama putnika u željezničkom prometu te dodatno unaprijediti komunikaciju između HAKOM-a i DG MOVE. 
 
Predstavnici HAKOM-a su prezentirali organizacijsku strukturu, rješavanje pritužbi prema Uredbi 1371/2007 njihov opseg i vrstu, doprinos u međunarodnim organizacijama i suradnju s drugim NEB-ovima, komunikaciju i suradnju s resornim ministarstvom, upraviteljem infrastrukture i željezničkim prijevoznicima te prikupljanje statističkih podataka. Poseban naglasak stavljen je na provedbu Uredbe 1371/2007, prezentaciju zakonske regulative i postupka rješavanja pritužbi, inspekcijske radnje, pristupačnost željezničkog prijevoza osobama s invaliditetom i osobama smanjene pokretljivosti, usklađenost sa zakonskom regulativom, sankcije i donesena rješenja. HAKOM je predstavio i brošuru za korisnike željezničkih usluga koju je izradio u cilju što bolje provedbe Uredbe (EZ) br. 1371/2007 o pravima i obvezama putnika u željezničkom prometu, a kako bi se povećala svijest korisnika o pravima i obvezama u željezničkom prijevozu.
 
 
DG MOVE_20190717_1.jpg
DG MOVE_20190717_2.jpg


                                                                                       # # #

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70

Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr


O HAKOM-u:
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.  
 ispiši stranicu