HAKOM i ERGP pozivaju na javnu raspravu

VIJEST

HAKOM poziva zainteresiranu javnost i sve dionike tržišta poštanskih usluga da se uključe u inicijalnu javnu raspravu o ciljevima i prioritetima rada Europskog udruženja regulatornih tijela za poštanske usluge (ERGP) u sklopu priprema za  izradu  programa rada ERGP-a za 2021.


ZAGREB, 4. ožujka 2020. – Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM), kao nacionalno regulatorno tijelo za poštanske usluge u Republici Hrvatskoj, poziva zainteresiranu javnost i sve dionike tržišta poštanskih usluga da se uključe u inicijalnu javnu raspravu o ciljevima i prioritetima rada Europskog udruženja regulatornih tijela za poštanske usluge (ERGP), u sklopu priprema za izradu programa rada ERGP-a za 2021.

Vijesti o sadašnjim i predstojećim aktivnostima ERGP-a u području poštanskih usluga kao i navedeni  poziv zainteresiranima za uključivanje u inicijalnu javnu raspravu u sklopu izrade  programa rada za 2021., dostupni su na službenim stranicama ERGP-a putem poveznice

                                                                                        # # #

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70

Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr

O HAKOM-u:
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.