e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM-ovi stručnjaci na Forumu o uvođenju digitalnog radija DAB+ u Hrvatskoj

VIJEST

Forum o uvođenju digitalnog radija DAB+ u Hrvatskoj održan je ovog četvrtka u Zagrebu u organizaciji Odašiljača i veza d.o.o., a na konferenciji je HAKOM predstavio regulatorni okvir za uvođenje digitalnog radija u RH.

 
ZAGREB, 4. svibnja 2017. -  Na poziv Odašiljača i veza d.o.o. (OiV), stručnjaci Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a) sudjelovali su na Forumu o uvođenju digitalnog radija DAB+ u Hrvatskoj, koji se ovog četvrtka, 4. svibnja, održao u Zagrebu. Radionica je okupila više od 100 sudionika vezanih uz radijsko tržište i radijsku industriju, kao i predstavnike ministarstva i javnih ustanova u Republici Hrvatskoj. Na radionici su također sudjelovali predstavnici administracija, operatora mreže, nakladnika i WorldDAB organizacije iz EU i zemalja u okruženju. Prema najavi organizatora, cilj jednodnevne radionice – foruma bio je popularizacija digitalnog radija te razmjena mišljenja dionika radijskog tržišta u Hrvatskoj uz prezentiranje informacija iz Europe i svijeta o razvoju digitalnog radija, kao i poticanje rasprave o mogućnostima i izazovima uvođenja digitalnog radija DAB+ u Hrvatskoj.
 
U sklopu panel rasprave ˝Što nam donosi digitalizacija radija?˝ prezentaciju na temu ˝Digitalni radio u Hrvatskoj – Regulatorni okvir˝ održao je mr. sc. Danijel Vlahović, viši stručnjak za planiranje radiodifuzije u HAKOM-u, koji je sudjelovao i u radu okruglog stola.
 
Više informacija može se vidjeti putem poveznice http://www.oiv.hr/download/2017_04/dab_plus_workshop_program_hr.pdf

                                                                                             # # # 
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.

 
 ispiši stranicu