e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

Održan četvrti hrvatski Forum o upravljanju internetom

VIJEST

U radu Foruma, koji je okupio predstavnike civilnog društva, akademske zajednice, industrije i privatnog sektora, sudjelovali su i stručnjaci HAKOM-a.


ZAGREB, 25. listopada 2018. - U Zagrebu je ovog četvrtka, 25. listopada, u prostorijama Ministarstva mora, prometa i infrastrukture održan 4. hrvatski Forum o upravljanju internetom (Croatian IGF). Forum o upravljanju internetom (IGF) globalna je inicijativa koja djeluje pod okriljem UN-a s idejom da na jednom mjestu okupi sve zainteresirane kako bi ravnopravno sudjelovali u raspravi o pitanjima važnim za upravljanje internetom. Inicijativa je nastala 2006. na ‘World Summit on Information Society’ (WSIS) u Tunisu, odlukom generalnog tajnika UN-a kao otvorena platforma za rasprave vezane uz pitanja upravljanja internetom. Neposredna motivacija za ovu odluku bila je potreba da se u rasprave o upravljanju i regulaciji interneta uključi šira društvena zajednica, obzirom da se uvidjelo da su teme povezane s upravljanjem internetom šire od tema IP adresnog prostora, internetskih protokola i domena. Također je uočena potreba da se u rasprave pored predstavnika država, uključe i drugi dionici poput predstavnika civilnog društva, akademske zajednice, industrije i privatnog sektora. Hrvatski nacionalni IGF ustanovljen je 2015. godine i priznat je od globalnog IGF-a.

U sklopu ovogodišnjeg Foruma održane su panel rasprave na temu  “Otpornost demokracije na kibernetičke napade” i “Reforma europskog zakonskog okvira o autorskim pravima”.  Kao panelist u raspravi o kibernetičkim napadima sudjelovao je Damir Sušanj, predstavnik Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a).

Više informacija o ovom Forumu dostupno je na poveznici.
 
igf 1.jpg
igf 2.jpg


                                                                                      # # #

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70

Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr


O HAKOM-u:
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.  
 ispiši stranicu