Preskočite na glavni sadržaj
HR
Česta pitanja

Prošlo je 40 dana od sklapanja ugovora, a još uvijek nemam uslugu. Koja su moja prava?

Ako usluga nije realizirana u roku od 30 dana od dana sklapanja ugovora, imate pravo na raskid ugovora bez plaćanja naknade za prijevremeni raskid (podnošenjem zahtjeva za raskid ugovora). Ako niste iskoristili pravo na raskid ugovora bez naknade, imate pravo na naknadu za kašnjenje u realizaciji usluge u iznosu od 30,00 eura po danu za svaki započeti dan kašnjenja do dana realizacije usluge (obračunava se za najviše 15 dana kašnjenja). Pravo na naknadu ostvarujete podnošenjem pisanog prigovora operatoru na kašnjenje u realizaciji usluge uz zahtjev za isplatom naknade.
Neovisno o ostvarenom pravu na navedenu naknadu, ako usluga neće biti realizirana ni u roku od 45 dana od dana sklapanja ugovora, imate pravo i na raskid ugovora bez naplate naknade za prijevremeni raskid.
 
Naglašavamo kako rok za realizaciju usluge ne teče ako je na Vašoj lokaciji potrebno izvesti dodatne radove, ako niste dostupni na lokaciji, u slučaju više sile, zbog radnja trećih strana ili zbog nemogućnosti pristupa infrastrukturi, a operator je pravovremeno poduzeo sve potrebne radnje za pristup.