Preskočite na glavni sadržaj
HR
Česta pitanja

Radi posla moram često putovati i više vremena boraviti u zemljama EU/EEA. Mogu li i u tom slučaju koristiti usluge „U roamingu kao kod kuće“?

Općenito je pravilo da sve dok više vremena boravite i više koristite usluge u Hrvatskoj nego u zemljama EEA, usluge iz ugovorene tarife možete u roamingu koristiti po domaćim cijenama, bez dodatnih troškova. To se smatra pravednom uporabom roaming usluga. Međutim, ako Vaš operator u promatranom razdoblju tijekom zadnja četiri (4) uzastopna mjeseca utvrdi da više vremena boravite i više koristite usluge u zemljama EEA nego u Hrvatskoj, obavijestit će Vas o tome SMS porukom, za svaku pojedinu uslugu. Ako u promatranom razdoblju od narednih 15 dana ne promijenite obrazac korištenja usluge, operator ima pravo naplatiti dodatnu roaming naknadu za svaku pojedinu uslugu, a o početku naplate Vas također mora obavijestiti.
Savjetujemo da provjerite s Vašim operatorom koja je roaming opcija za Vas najpovoljnija ili predlažemo kupovinu lokalne SIM kartice zemlje u kojoj duže boravite.